Flekkguide

BARNEKLÆR  DAMEKLÆR  HERREKLÆR  ULLUNDERTØY OG SPORTSKLÆR  SKO      MØBLER OG TEPPER  INTERIØR (pledd,puter,duker)  KJØKKEN OG BAD  GARN OG STRIKK ARBEIDSKLÆR

Flekkguide for fjerning av flekker

På Stell Sitronsåpe er like effektiv på alle slags tekstiler – også ull, og benyttes på klær til barn og voksne, på arbeidsklær, strikkevarer og andre tekstiler som duker, brikker og mer.  Denne originale flekkfjernersåpen kan du også bruke på tepper og møbler av tekstil og tre.

På Stell Sitronsåpe fjerner flekker

Så enkelt fjerner du flekkene med På Stell Sitronsåpe

  1. Legg plagget i litt varmt vann
  2. Gni med På Stell Sitronsåpe til flekken er borte
  3. Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk – la plagget ligge et par timer så såpen får virke.
  4. Skyll plagget om flekken er borte og plagget ellers er rent
  5. Om ikke flekken er helt borte – legg plagget i maskinen uten å skylle vekk såpen og vask på vanlig måte i maskin

På Stell Sitronsåpe fjerner de aller fleste flekker.

Nedenfor finner du en liste over alle typer flekker vi har testet med godt resultat. For tekstiler av ull eller kraftige tekstiler for sport og arbeid – se mer utfyllende tekst nedenfor. For enkelte typer flekker kan det være nødvendig med tilleggsbehandling – hvordan finner du ved å klikke på type flekk/link. Der det ikke eksisterer noen link, er det kun enkel flekkfjerning som gjelder.

På Stell Sitronsåpe fjerner blant annet disse flekkene:

Frukt, bær, juice og syltetøyTran
Brus og isAvføring og urin
Dressing, pesto og majonesBlod
Ketchup, tomat og sennepSminke
SoyasausFett og olje
EggLeire, søle, sand og jord
GrønnsakerSkismøring og klister
Kakao, kaffe og teStearin
SjokoladeBlekk fra kulepenn
Melk og fløteRust
Vin og ølTusj (vannbasert)
Grøt, gulp, oppkast og morsmelkGrønske

fjerne flekker på ullgenserHvordan fjerne flekker på ull, alpakka, kashmere eller silke

Legg plagget i litt lunkent vann og gni inn På Stell Sitronsåpe på flekken til flekken er borte.  Er det en gammel flekk eller en ekstra gjenstridig flekk anbefaler vi å la plagget ligge en stund for at såpen skal få virke.  Ikke la ullplagg ligge for lenge.  Følg med på flekken og skyll så fort du ser at den blir borte.  Skyll plagget med lunkent vann eller vask på ullprogram.  Vi anbefaler vask av ull med På Stell Ullvask så blir ullplaggene dine ekstra myke og gode.

Hvordan fjerne flekker på sportsklær og arbeidsklær av kraftige tekstiler – også gore-tex

Legg plagget i litt varmt vann og gni inn På Stell Sitronsåpe på flekken til flekken er borte.  Er det en gammel flekk eller en ekstra vanskelig flekk anbefaler vi å la plagget ligge noen timer eller natten over for at såpen skal få virke lenge.  Skyll plagget med varmt vann eller vask på vanlig måte i maskin. Kraftige tekstiler av denne typen tåler litt røffere behandling. Har du fått spesielt seige flekker som for eksempel klister kan du bruke en skuresvamp å gni inn såpen med.

Vi anbefaler:

Tips 1! Vi anbefaler å ha På Stell Sitronsåpe liggende der du har din vaskemaskin.  Da er det fort gjort å gå over flekker med såpen før du legger plaggene i maskinen.  Ha gjerne denne universalsåpen liggende på kjøkkenet også så er den lett tilgjengelig når du har renset hvitløk eller chili eller har fått olje, jord eller søle på hendene.

Tips 2! Har du mange plagg med gamle flekker og misfarging kan du rive På Stell Sitronsåpe og legge en spiseskje med revet såpe i såpebeholderen i vaskemaskinen. Sett maskinen på pause når vannet er oppvarmet. La virke et par timer (ull ca ½ time) og sett deretter maskinen i gang igjen.

Har du tips eller ideér du vil dele med oss?  

Har du fjernet andre typer flekker eller brukt sitronsåpen vår på andre områder enn omtalt her?  Vi hører gjerne fra deg og deler dine tips på vår nettside og på sosiale medier.  Alle nye tips blir premiert med en På Stell Sitronsåpe.  Send oss dine tips her.

Er du usikker på om plagget er fargeekte?  

Test såpen på innsiden av plagget før du fjerner flekken.

Følg med på bloggen vår.

Vi legger ut tips og råd om vask og flekkfjerning og behandling av ull.